Monday, 13 June 2011

PEPATAH MELAYU !

Pucuk paku ulam serpih,
Mengata kat orang dia yang LEBIH !

ayat nie sesuai kat orang orang hat tak sedanq diri ! budget MAMPU sangat. macam orang kata benda2 hat mahai nie dok ujung jari dia la. maksud dia hebat la. project jutaaaaaaa jutaaaaaa. barang BRANDED ja pakai hat tak dak brand takleh pakai. nnt pungkoq gatai.. hahaha. takpadan ngn hang aihhh rupa orang perak baru kenai barang. tak perlu kot nk heboh2 semua.. taw la ang mmg KAYA pn.. MAMPU semua.. orang laen tak mampu. takat org MISKIN ja.. tak mampu nk hidup macam life ang..SEKIAN TERIMA KASIH !

Saturday, 11 June 2011

awat ? hang pkiaq hang baguih dah ??

lama tak update tapi harini aku nk update gak kalaw dia rasa dia bleh sangat nk update suma benda kan. lama dah aku perhati. apa hat dia kata apa hat dia tulis suma tu dia ingt dia hebat sangat ka? dia nk jadi srupa ngn hat dia tulis dulu ka? tak ingt kot. aku ingt lagi la zaman dlu2 dia. konon2 takmaw nk bljaq kat situ sbb besa ja nk p hat mahai2 hat private apa jadah la. sembang kemas bak angg.. tak kalah kot. pastu bab duit org pn dia nk kalut. org dapat duit biaq p kat depa la nk perabih ka dak, sebenarnya tu duit depa. esk depa keja depa mmg nk kena byaq balek pn. kata pn pinjaman. haishhhh. hat tu pn nk hingaq ka? taktaw nk kata apa dah la. pandai2 hiangggg la.. hiannnnggggg kan pandaiiiiiii... hiaaannggggg kan bijakkkkkk.. hianggggg kan cerdik akaiiiiii.. hiangggg kan mampu...

Tuesday, 19 April 2011

BUDAK ZAMAN LANIE BIJAK2 BELAKA. HEHE

penat aku melayan ank buah aku sorg nie. byk sungguh dia tnya aku, smpai aku tak taw nk jwb pa.. da ka patut dlm situasi cmnnie .. dia tgh tgk bola kat tv. umo 4 taun tak pandai bca.

danish :: acu.. skang nie spa tgh lawan acu?
aku :: nigeria
danish :: niegeria dgn apa acu?
aku :: nth la.. nigeria dgn apa ntah.. acu pn tak taw (kt screen tv tlis col vs nga)(suka ati aku la ckp nigeria ka apa.. aku pn bkn taw sgt.)
danish :: apa la.. dah skolah pn tak pandai baca ke?? dah tulis.. baca jela..
aku :: dalam ati ( ayat.... tagkap smpai tulang rusuk )hahaha

dah la tnya aku.. aku tak leh jwb dia belasah aku free2 plk.. hehe

Wednesday, 13 April 2011

EMOSI

hari nie rasa nk boh penampaq muka orang ja.
meluat gila aku tgk muka dia hari nie.
sumpah ! 
naseb baek la aku nie bukan cmtu. 
malas nk layan . kalaw dak. mmg aku tarik rmbut dia. pijak perut dia. tmpaq 4 5 6 kali. baru puas hati aku.
(berangan buleh) hahaha
taktaw nk kata apa. tp mmg meluat gila tgk muka taik dia. cm hawaq.
MAMPUI p kat ang la. MAW PKIAQ?? 

Sunday, 10 April 2011

KAMI PELAKON KOT. HEHE



san kena beletiaq ngn aku sebelum mula shooting JAPAN. hehehe


video
scene tak jadi semua nie . ingat senang ka nk cakap bahasa Jepun. bahasa omputih bljaq dari skolah rendah pn tak reti lagi smpai lanie. hehee. time nie mek mencelah awai . hehe. tgk tindak balas aku apa? dok sat buat semula. tgk kali nie sapa salah?? hahaha


video

hat nie ai plk silap dialog dia. hehehe. mcm2 la sementara nk abis semua. tp Alhamdullilah dah abis shooting. tnggai editing plk pasnie. hehehe. 

Wednesday, 6 April 2011

MALANG TAK BERBAU

cerita nie dah lama dah. dah dekat 2bulan lebih dah rasa.
kejadian jadi tak silap time tak raya cina lg. seminggu sblm raya cina.
bila aku dapat call dari angah aku. kak ipaq aku xcident. 
patah kaki yang terok jugak la.
aku jadi sayu sgt. pkiaq macam2 tambah2 sekali pikiaq anak dia yg kecik skali time tu baru 5bln kot.
sbb ibu dia kena masuk wad. semua org iaitu adk beradik lain pakat2 jaga depa 3 beradik. cerita dia sedih sgt, kak ipaq aku kena langgar ngn jiran blakang umah sendiri secara tak sengaja. time tu kak ipaq aku baru ja lepas anak dia p tadika. syukur la time tu anak buah aku tu takdak. klaw dak tak taw dia cmna kan. dari kemalangan tu macam2 kisah sedih yang dihadapi oleh keluarga nie.
kalaw nk taw cerita terpisah adik beradik nie. mmg sedih. aku nk tulis pn tak larat. so aku link ja dengan blog anak buat aku sorang nie yg penah tulis pasai cerita depa nie. kat bawah nie gambar mangsa kemalangan. kesian. teruk sangat. nk buat cmna kan. takdir ilahi. apa2 harap banyak bersabaq, insyaAllah semua akan pulih cm biasa.

tulang patah putus. sebelum operation

buku lali kena tebuk boh besi pasang ladung pulak
habis bengkak muka muka jadi cm orang laen dah
pendarahan dalam mata


my pak lang, dato hj saad man mai melawat anak menakan dia xcident. ada sama hat baju putih tu. kawan pak lang a.k.a ayah jat. kaki sakit tgn dok facebook apa? hee. time nie sblm operation lg.

lepas ja operation pertama selesai. dalam 3 hari dapat balek. tp kesian. malang timpa lg. kak ipaq aku mula2 tarik dalam kul 3 pagi. abg aku sedaq2 dah berbuih mulut smua dah. bawa p ospital balek sedangkan baru smpai ptg marin kat umah. then, dia jadi cm minor stroke. tak leh nk cakap apa semua. then, kena bawa p penang apa semua kes nie. n skarang nie alhmdllah beransur pulih sikit demi sikit










Tuesday, 29 March 2011

terbang pulang ke sarang buat sementara

syoknya.. dalam berapa jam ja lagi dah nk balek dah.
aku balek bersebab. klaw dak tak dapat balek la. 
sbb final pn dah nk dekat dah.
so baek balek abis time abis semua kan.
4 bln taram dok kedah puas puas. 
syookk ooo.
tp takpala. naseb da peluang nie balek. 
adoii tak sabaq.
skang nie aku tgh keras pala.
bertungkus lumus siapkan kerja kerja. 
pergghh rajinnyaaa. anak sapa nie??