Monday, 28 February 2011

loghat pelat pelek

assalammualaikum ~
hye hye.

back to entry, loghat pelat pelek? mst anda pn tak keruan dan tak paham apa suma nie kan? nie bukan apa. aku cuma nk bg pendapat la sikit kan kan. kadang2 bila aku baca status org2 kat wall post tu kadang2 aku pn pelik. bila benda cmnie pn depa2 nk jadi isu. sbb meluat baca status org tu ckp bukan bahasa or pelat dia sendiri.  kadang2 benda nie kita tak perlu nk cari isu. biaq p la kat dia. dia nk loghat Keyy ell (KL) ka. lonnnndonnn ka (london ) dia di kira mampu. btoi dak?? suka hati dia la. buat pa kita nk kata2 kat depa. buat tmbah dosa ja. tak kisah la. kalaw org tu dia mmg asal ulu mana pn nk ckp kay ell ka. takpala. biaq p kat dia la. at least dia da self confident nk buat benda baru dalam diri dia. in case kalaw dia jumpa org kay ell dia leh ckp cmtu da. sbb dia penah practice even tulis kat fb dia kan? cuba anda bayangkan. stg dia ckp ngn org kay ell ngn pelat kampung dia g kaw2 ada org kay ell tu nk paham? mst tak paham kan. sbb tu org kata " masuk kandang kambing meng'embek' masuk kandang harimau meng'aumm' " (btoi dak periibahasa aku nie? sorry la. aku dah lupa. nie pn siti roslina ariffin aka mek yg habaq) hehehe.. 

sorry la. bukan nk kata kat sapa2 tp benda nie aku dah baca dah dari keluhan org2 pada org2 yg mereka rasa org tu mengada2 sbb cakap pelek bukan pelek depa sendiri . tp bg pendapat aku la. depa nie sebenarnya tak besa dok ngn org2 yg surrounding dia cmpuq aduk ngn org2 dari negeri2 laen. depa dok besa dok ngn org hat org yg loghat yg sma, tu depa rasa pelik. tp nnt satu hari bila depa dok ngn surrounding yg ada loghat key ell, kelantan, ganu kito, perak, apa suma tu mesti depa kan rasa sapa sebenarnya pelik? n for sure secara automatik depa kan cakap cm apa depa tak suka tu. comfirm punya ~ hehe

Wednesday, 23 February 2011

new soul by yeal naim

actually, lagu nie menarik sangat malahan sesuai sgt utk budak baru belajaq macam i nie kan. hehe. apa2 pn enjoy this video n hope u all will like it. aceeewahhh ~ promotion la pulookk. hehehe. bukan apa. sebenarnya nk online tonton.com.my nie. nak tgk MARIMAR. ampa tgk da cita tu?? syokk oo.. sweet la sgt cita tu. comey2. hehe. tp tula. sejak semalam g. tonton cm hawaq g. lembab mak enon. ok la. dah lajak ke cerita laen dah. apa2 enjoy this vdeo k. lurve ~

Tuesday, 22 February 2011

assalammualaikum :)

hye hye
nie bukan pertama kali buat blog. bila di tambah tolak, darab n bahagi. sebenarnya nie blog aku yg ke 3. hehe. toksah dok kenang cerita lama org kata kan. yg lepas tu biaq p lepas. hat lama tu tinggai kenangan ja. mai kita buka buku baru. bukan muka buku ye.. hehe. buku baru dengan hidup yang baru. orang dalam penceritaan aku kali nie pun muka baru. watak baru org kata. hehe.

anda jangan kehairanan mungkin watak2 yg sama akan kerap muncul dalam cerita blog nie. nak buat cammana. watak nie yg sentiasa di samping aku. hehehe makaseh kerana memahami. :)
watak utama ::  adik manis :)

my adik manis. hahaha. jgn marah ye sygs. i taw u kan marah i bla i pnggil u" adik manis".. haha. actually dia bukan la adik manis pn. dia "si hudoh" hehe. si hudoh yg baek hati <3 kan hudoh kan kan. si hudoh nie seorang yg workaholic. keja keja keja dan keja. tadak cuti bg dia. saya pn heran dia pakai enjin apa pn tak taw. tp takpa. dia tak penah abaikan kekasih dia. hehe. nie serba sikit ttg watak utama. tak leh nk cerita panjang2 sgt sbb P&C0. dak aihhh. cerita awai2 panjang tak leh la .. rugi la .. sbb nnt cek tak taw nk cerita apa plk pasnie. hehehe

next ??