Tuesday, 19 April 2011

BUDAK ZAMAN LANIE BIJAK2 BELAKA. HEHE

penat aku melayan ank buah aku sorg nie. byk sungguh dia tnya aku, smpai aku tak taw nk jwb pa.. da ka patut dlm situasi cmnnie .. dia tgh tgk bola kat tv. umo 4 taun tak pandai bca.

danish :: acu.. skang nie spa tgh lawan acu?
aku :: nigeria
danish :: niegeria dgn apa acu?
aku :: nth la.. nigeria dgn apa ntah.. acu pn tak taw (kt screen tv tlis col vs nga)(suka ati aku la ckp nigeria ka apa.. aku pn bkn taw sgt.)
danish :: apa la.. dah skolah pn tak pandai baca ke?? dah tulis.. baca jela..
aku :: dalam ati ( ayat.... tagkap smpai tulang rusuk )hahaha

dah la tnya aku.. aku tak leh jwb dia belasah aku free2 plk.. hehe

Wednesday, 13 April 2011

EMOSI

hari nie rasa nk boh penampaq muka orang ja.
meluat gila aku tgk muka dia hari nie.
sumpah ! 
naseb baek la aku nie bukan cmtu. 
malas nk layan . kalaw dak. mmg aku tarik rmbut dia. pijak perut dia. tmpaq 4 5 6 kali. baru puas hati aku.
(berangan buleh) hahaha
taktaw nk kata apa. tp mmg meluat gila tgk muka taik dia. cm hawaq.
MAMPUI p kat ang la. MAW PKIAQ?? 

Sunday, 10 April 2011

KAMI PELAKON KOT. HEHE



san kena beletiaq ngn aku sebelum mula shooting JAPAN. hehehe


video
scene tak jadi semua nie . ingat senang ka nk cakap bahasa Jepun. bahasa omputih bljaq dari skolah rendah pn tak reti lagi smpai lanie. hehee. time nie mek mencelah awai . hehe. tgk tindak balas aku apa? dok sat buat semula. tgk kali nie sapa salah?? hahaha


video

hat nie ai plk silap dialog dia. hehehe. mcm2 la sementara nk abis semua. tp Alhamdullilah dah abis shooting. tnggai editing plk pasnie. hehehe. 

Wednesday, 6 April 2011

MALANG TAK BERBAU

cerita nie dah lama dah. dah dekat 2bulan lebih dah rasa.
kejadian jadi tak silap time tak raya cina lg. seminggu sblm raya cina.
bila aku dapat call dari angah aku. kak ipaq aku xcident. 
patah kaki yang terok jugak la.
aku jadi sayu sgt. pkiaq macam2 tambah2 sekali pikiaq anak dia yg kecik skali time tu baru 5bln kot.
sbb ibu dia kena masuk wad. semua org iaitu adk beradik lain pakat2 jaga depa 3 beradik. cerita dia sedih sgt, kak ipaq aku kena langgar ngn jiran blakang umah sendiri secara tak sengaja. time tu kak ipaq aku baru ja lepas anak dia p tadika. syukur la time tu anak buah aku tu takdak. klaw dak tak taw dia cmna kan. dari kemalangan tu macam2 kisah sedih yang dihadapi oleh keluarga nie.
kalaw nk taw cerita terpisah adik beradik nie. mmg sedih. aku nk tulis pn tak larat. so aku link ja dengan blog anak buat aku sorang nie yg penah tulis pasai cerita depa nie. kat bawah nie gambar mangsa kemalangan. kesian. teruk sangat. nk buat cmna kan. takdir ilahi. apa2 harap banyak bersabaq, insyaAllah semua akan pulih cm biasa.

tulang patah putus. sebelum operation

buku lali kena tebuk boh besi pasang ladung pulak
habis bengkak muka muka jadi cm orang laen dah
pendarahan dalam mata


my pak lang, dato hj saad man mai melawat anak menakan dia xcident. ada sama hat baju putih tu. kawan pak lang a.k.a ayah jat. kaki sakit tgn dok facebook apa? hee. time nie sblm operation lg.

lepas ja operation pertama selesai. dalam 3 hari dapat balek. tp kesian. malang timpa lg. kak ipaq aku mula2 tarik dalam kul 3 pagi. abg aku sedaq2 dah berbuih mulut smua dah. bawa p ospital balek sedangkan baru smpai ptg marin kat umah. then, dia jadi cm minor stroke. tak leh nk cakap apa semua. then, kena bawa p penang apa semua kes nie. n skarang nie alhmdllah beransur pulih sikit demi sikit